tisdag 19 februari 2013

Rörigt

Om du, som jag, tröttnat på de kväljande dipmixarna i butiken vars sortiment förnyas med 15 års mellanrum så kanske det är dags att börja göra egna röror. Nyttigare och godare! Här är mina favoriter, baba ganoush och hummus. 

Baba ganoush

- 2 stora auberginer 
- en skvätt olivolja
- vitlök enligt smak och tycke
- 3 msk citronsaft
- salt
- peppar
- paprikapulver
- persilja
- tahini (om man nu råkar ha sånt hemma...)

Dela auberginerna på längden och tillaga i ugn 20-25 minuter i 225 grader. Gröp ur dem och blanda med övriga ingredienser med en mixer. Garnera!


Hummus

- en burk kikärter 
- 1 vitlöksklyfta
- lite chili
- 1/2 tsk spiskummin 
- 1 msk citronsaft
- 3 msk olivolja
- salt 
- peppar
- 1 msk tahini (i mitt fall lämnas det oftast bort) 

Busenkelt: mixa ihop allt. Garnera om krafterna räcker. Ät och njut!

/ienni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar